Cultuurpodium: Live sessies met Krap Bie Kas & Friends or More | Zondag 20 september 2020

Cultuurpodium: Live Sessie met Krap Bie Kas & Friends or More | Zondag 20 september 2020

Zondag 20-09-2020
14:30 - 17:00
Houtmaatweg 9, Hengelo

Friend or More

Neem een aantal geweldige kanjers van muzikanten! Zorg ervoor dat zij muziek maken waar ze echt van houden. Giet er een dosis Funk, Jazz, Pop, Latin en Swing overheen, Funky- en Latin ritme’s zorgen voor een enorme drive, En je hebt de swingende formatie “Friends or More”! Kenners weten onderhand waarover wij het hebben . . .

Deze formatie swingt zoals Swing echt bedoeld is! Wat wil je dan ook, met absolute top-muzikanten als:
- Henk Bernardt (Toetsen en Zang)
- Jan Wessels (Trompet)
- Gerard Peters (Gitaar)
- Charly Angenois (Basgitaar)
- Eddy Grovell (Percussie en zang)
- Jan ter Maat jr. (Drums or More..)

Deze topmuzikanten met internationale ervaring zorgt dat je deze zondagmiddag in je agenda vrij houdt voor deze muzikale happening van bij het Cultuurpodium Houtmaat!

Krab Bie Kas

“a musical trip to the 60’s, 70’s and 80’s“

KRAPbiekas is een regionale band. Het repertoire bestaat uit bekende, goed in het gehoor liggende rock/pop en folksongs, waarbij het accent ligt op drie/vier stemmige samenzang en het geluid mede wordt bepaald door het gebruik van akoestische gitaren. De band speelt in een kleine setting die overal (ook qua geluid) is in te passen. KRAPbiekas staat garant voor een avond gezellige en sfeervolle muziek. Een muzikale reis door de jaren 60, 70 en 80. Lekker luisteren of swingen op de dansvloer.

Anjo Boone is op zijn dertiende levensjaar begonnen met gitaar spelen. Zijn eerste band bestond uit een aantal vrienden. De voorkeur van Anjo lag al snel bij het bespelen van de akoestische gitaar, o.a. vanwege de klankkleur en de warmte van de sound. Na tientallen optredens, voornamelijk in kroegen, viel deze band uit elkaar. Samen met twee boegbeelden van de Hengelose muziekscene, Johan Leugs en Ton Kemperink, werd vervolgens de band “String Along” door Anjo opgericht. Dit was met name vocaal een zeer sterke groep . Na dit muzikale avontuur heeft Anjo een aantal jaren gitaar (waaronder een jaar klassiek gitaar) gestudeerd , om vervolgens in 1999 de band “Gillian” op te richten. Dit bleek een succesvol recept van akoestische gitaren en meerstemmige zang, waarmee de band tot 2017 in verschillende samenstellingen heeft opgetreden en successen heeft geboekt. In 2018 is de naam van dit gezelschap na het toetreden van een nieuwe zanger en een bassist gewijzigd in de band KRAPbiekas. Anjo maakt op een enthousiaste manier deel uit van deze band als gitarist/ zanger.

Peter Veltman is op zijn twaalfde met gitaarspelen begonnen. In de loop der jaren heeft hij zich ook het mondharmonicaspel eigen gemaakt, hetgeen in zijn verdere carrière niet onverdienstelijk is gebleken. Sinds zijn achttiende heeft Peter als gitarist/zanger deel uitgemaakt van verschillende bands en is hij in de Hengelose muziekscene een vertrouwde verschijning geworden. In 1999 heeft hij Anjo Boone leren kennen, met wie hij vervolgens een akoestische band Gillian heeft opgericht. De naam van deze band is in 2018 gewijzigd in de band KRAPbiekas. Peter is een muzikant en entertainer pur sang. Hij heeft als bandlid, maar ook als soloartiest veel ervaring opgedaan en hij is thuis in bijna alle gangbare muziekstijlen. Een breed repertoire dus met een eigen touch (rock, ballads, pop, country,close harmonie….). Naast zijn activiteiten bij KRAPbiekas is Peter ook actief als gitarist bij de Hengelose blues/rockgroep Back Track.

Karel Kerssies heeft een lang muziekverleden. Hij heeft in zijn jonge jaren ervaring opgedaan als gitarist en bassist in diverse dansorkesten en speelde verder in “Flex” (een band met een eigen repertoire en regionale bekendheid , 1979/82). Nadien heeft Karel als gitarist gespeeld bij “The Black Label Band” (blues & rock, bekend in het landelijk kroegencircuit, 1990/2000), en daarna als bassist bij de Twentse progressieve symfonische rockband “RULE! (bekend geworden met eigen composities in de stijl van Genesis en Pink Floyd, 2005 tot 2014). Sinds 2018 maakt Karel als bassist deel uit van de band KRAPbiekas.
Richard Danyluk is al jaren actief in de Twentse muziekscene als drummer en zanger. Hij heeft zijn sporen als drummer/zanger/percussionist muzikaal op alle fronten verdiend. Een ervaren muzikant en tevens entertainer in hart en nieren. Richard is begin 2018 bij van KRAPbiekas gestart. Naast zijn inzet voor deze band als zanger/percussionist maakt Richard momenteel ook nog deel uit van een regionaal bekende big-band en de rockband Power factory.

Jaap Baart is opgegroeid in een hengelose wijk met topmuzikanten, met namen als Evert van de Wall (drums Boney M), Peter Mouthaan (gitarist) en Henk Bernhard (multi-instrumentalist). Het is niet verwonderlijk dat hij op deze manier is aangestoken door het virus dat “muziek”heet. Genoemde personen zijn voor Jaap ook een inspiratiebron gebleken. In 1966 werd door Jaap het eerste bandje opgericht met enkele vrienden, “Why 66”. Het begeleiden van een zusterskoor in het Gerardus Majella ziekenhuis werd een volgende uitdaging. In 1984 werd de band “the Crew” opgericht. De naam werd in 1989 na een wijziging in de bezetting”veranderd in “7 Eleven”, waarna de band de nodige furore in Nederland heeft gemaakt. In 1999 kwam er na 15 jaar helaas een eind aan het bestaan van deze band. Tot 2016 heeft Jaap met diverse muzikanten/bands meegespeeld als invaller. Eind 2016 vond hij zijn draai bij de topformatie“Thirstday’s Finest”, een 13 koppige band waaronder 3 zangeressen. Sinds juli 2019 is Jaap de gelederen van de band KRAPbiekas komen versterken als pianist/toetsenist. Jaap is met zijn muzikale ervaring een welkome aanwinst voor de band en een verbindende factor die de sound van KRAPbiekas compleet maakt.