Cultuurpodium: Livestream Sessie met Y-SECT | Zondag 9 augustus 2020

Cultuurpodium: Livestream Sessie met Y-SECT | Zondag 9 augustus 2020

Zondag 09-08-2020
14:30 - 15:30
Houtmaatweg 9, Hengelo

Y-SECT

Y-Sect is opgericht in 1966 door Roy Gemser, Rudi Woudstra, Henk Breuring en Gerrit Krabbenbos. We traden op in de lokale clubhuizen uit de regio, en speelden de radio hits van toen. In 1967 kwam de Soulmuziek steeds vaker op de radio en was erg populair , we besloten om steeds meer van deze muziek te gaan spelen, en namen er twee blazers en een toetsenman erbij. We traden nu ieder weekend op door het hele land, en gingen ook regelmatig naar Duistsland. Eind 1969 stopten we met de Band, om diverse redenen.

Tijdens het 1e  Hengelo 60’s Revival festival  spraken we met de organisatie en deze stelden een reünie van de Band Y-SECT voor. Wat zou het geweldig zijn om 50 jaar na dato weer een Hengelose band te hebben. Y-Sect is een soul- en rhythm & bluesband en die muzieksoort is er nog niet voor het festival. Na wat telefoontjes kwamen we bij elkaar en besloten we de draad weer op te pakken.

Nu treden we weer regelmatig op. Als het kan, want er zijn enkele bandleden die niet hebben stilgezeten en dus ook nog in andere groepen spelen. 

Y-SECT bestaat momenteel uit 9 leden:

Charlotte Leander Zang
Herbert Schluter Zang
Rudi Woudstra Bas
Gerrit Krabbenbos Slaggitaar
Sjoerd Schuitemaker Toetsen
Eddy Tichelaar Drums
Harry Schwankhuizen Trompet
Bennie Schurink Saxofoon
Roy Gemser Sologitaar