Hoe het begon

WOODS Eatery is een vervolg op pop-up Bennie’s. De pop-up, vernoemd naar de eggs Bennie op de menukaart en vanwege de link met Twente, ontving op 19 juni 2020 zijn eerste gasten op het tropisch aangeklede terrein aan de waterkant bij de Houtmaat.

Vanuit de kleine buitenkeuken werden gerechten gemaakt met een Aziatische twist. Zo hadden gasten toch nog een beetje het gevoel op vakantie te zijn, op vakantie gaan behoorde immers niet tot de mogelijkheid die zomer.

Plantaardig genieten voor iedereen

Pop-up Bennie’s is ontstaan naar een idee van Corinne, echtgenote van Carel Weijschedé, eigenaar van buitenplaats de Houtmaat. Plantaardig genieten voor iedereen was haar insteek. Met de keuze om eventueel biologisch vlees uit de streek of vis toe te voegen aan een gerecht. Kortom; een fijne plek creëren voor veganisten, vegetariërs én alleseters.

Ondanks dat het concept “anders” was en daardoor misschien wel eens minder in trek zou kunnen zijn in Hengelo, geloofde ze er heilig in. Twee kookboeken heeft Corinne op haar naam, een pop-up beginnen was misschien nog niet eens zo’n gek idee. Met stoom en kokend water werd Bennie’s binnen drie weken opgezet met jongste dochter Belle en operationeel alleskunner Loes, altijd bijgestaan met raad en daad door Carel op de achtergrond. Samen met het onmisbare toffe team draaide Bennie’s drie hele mooie maanden in de warme zomer van 2020.


Een vervolg

Een vervolg met weer een periode vol restricties voor grote groepen bij de Houtmaat, kon daarom eigenlijk niet uitblijven. Bij iets blijvends en bij een iets andere plek hoorde daarom een nieuwe passende naam; dat werd WOODS Eatery.

De Rientjes zaal onderging een ware metamorfose en werd omgetoverd tot een gezellig restaurant. Door een klein clubje medewerkers van de Houtmaat (want 1,5 meter afstand) en door familie werd er maanden overdag geklust. Mét resultaat mag wel gesteld worden. Terwijl de meeste “klussers” niet eens zoveel klus-ervaring hadden maar wél de wil hadden om er iets van te maken.

Eindelijk op 28 april 2021, mocht WOODS de eerste (en ook trouwe) gasten ontvangen, destijds alleen nog op het terras. WOODS Eatery is een fijne plek geworden om, zowel in de winter als in de zomerperiode, te kunnen eten. Net als bij Bennie’s destijds kan er met mooi weer aan de waterkant worden genoten.

Terugblik naar de Pop-up

De Metamorfose

Inmiddels draaien we bij WOODS Eatery niet meer à la carte. 

Het is echter nog steeds een plek om te komen eten & drinken! Binnen het huidige concept ontvangen we graag groepen op aanvraag of kun je reserveren voor pop-up Eatery. Je leest er alles over op onze website. 

Benieuwd naar de website van Corinne?